БЛИЦ откри за коментар съдията Богомил Маринов, който е бил заплашван от Христо Стоичков и дори вече е пуснал жалба в полицията срещу футболната легенда. Камата е позвънил на съдията, известен с прякора Мечката, за да му иска обяснение за изгонването на бразилския нападател на Литекс Марсело Никасио в мача на "оранжевите" със Славия, спечелен с 1:0. 34-годишният Маринов заяви, че не се притеснява от нищо и разкри пред БЛИЦ за разговора между него и Стоичков.

"Още не мога да повярвам, че ми се обади и ми наговори такива лоши неща. Телефонът звъни, вдигам и насреща чувам "Ало, добър вечер, бате ти Христо Стоичков съм. Ще ти е*а майката, да знаеш! Смешник, боклук... ще ти е*а п**ката лелина! Само да те видя в София и ще ти счупя ръцете, смешко!", след което ми затвори", разкри пред БЛИЦ Мечката за скандалните закани на Стоичков, отправени му по телефона.

"Той какво си мисли, на какъв се прави? Нито е Папата, нито Барак Обама... Няма да позволя да ме тъпчат! Аз толкова години съм свирил коректно и не съм давал нито един мач. Съвестта ми е чиста, имам син. Не се страхувам от нищо. Най-нормалното нещо в този момент беше да подам жалбата. Щял да ме откаже от съдийството. Аз обаче му казах, че той не може нищо да ми направи, тъй като вече бях решил да спирам с професионалния футбол. Ще си свиря при аматьорите, сред децата. Умирам за футбола, цял живот съм ръководил мачове с любов", продължи изповедта си Богомил Маринов.

"Всичко ми е много странно, объркан съм и още не мога да повярвам на случилото се. В Ловеч след мача нямах проблеми, нищо не ми каза. Дори слушах интервютата му, в които ме похвали, че правилно съм изгонил Никасио. След това не знам какво му е станало, че чак да ми звъни и да ми отправя заплахи. Но на мен не ми пука. Казвам си всичко, не се притеснявам. Знам, че само по този начин държавата ни може да се оправи. Той сигурно и други хора е заплашвал, но те се страхуват да си го кажат!", добави Мечката.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ