Ексцентричният футболен рефер Богомил Маринов се завърна в професионалното съдийство, макар и за контролен мач. Познатият като Мечката съдия ръководи проверката на Локомотив (София) срещу Септември (Симитли), спечелена от "железничарите" с 1:0 след гола на Сибил Карагьозов.

Маринов се отказа от съдийството преди 3 години и половина след скандал с Христо Стоичков, който тогава беше треньор на Литекс. След това Мечката се отдаде на мини футбола, като заедно с Пламен Божидаров (бивш асистент рефер) са водещите фактори в Българска асоциация мини футбол.

"Треньорът на Локомотив (София) Антон Велков ни се обади и ни помоли да ръководим контролата им със Септември (Симитли). С асистентите Пламен Божидаров и Янчо Янчев веднага приехме, изобщо не се замислихме", коментира Богомил Маринов пред БЛИЦ.

"Знаете, че преди 3 години и половина се отказах, но ето, че днес се завърнах в професионалното съдийство. Много съм радостен и доволен от представянето. Божидаров се оттегли преди 7 години, а Янчо Янчев преди 10 г., но въпреки това направихме показно, за да се види, че не сме забравили да ръководим сериозни мачове. Получи се оспорвана контрола, имаше и червен картон. Изгоних Любомир Гуцев от гостите заради втори жълт. Нямаше протести, защото отсъждането ми беше правилно", добави Мечката.

"Аз, Божидаров и Янчев сме юноши на Локомотив (София). Знаем в колко трудно положение е Локомотив в момента, ръководихме контролата без да ни се плаща", каза още реферът, който заедно с асистентите си заслужиха овациите на близо 400-те фенове на стадиона в "Надежда".