Римейк на скандалния мач Литекс – "Левски" (2:1) в женски вариант изсвири реферът Богомил Маринов-Мечката вчера. Той се хвана за главата, когато в средата на второто полувреме футболистките на Олимпия и Варна се хванаха за гушите. Мачът от 4-ия кръг на първенството за жени се игра на стадиона в квартал „Обеля” и завърши 2:0 за тима от София.

Боят на терена бил провокиран от една от опитните състезателки на Варна, която ударила съперник без топка. Потърпевшата й отвърнала и това отприщило страстите на дамите.

"Гледах и не вярвах на очите си. Не беше дърпане за косите, а истински бой. Една от футболистките даже се опита да направи ключ (б.р. - хватка от борбата) на терена. После разбрах, че е тренирала борба", обясни пред bgreferee Богомил Маринов.

Той укротил страстите с три червени картона и няколко жълти. Реферът имал екстремни преживявания и ден по-рано в Мътивир, където се игра дербито в една от областните групи на София. Домакините загубиха с 0:1 от Рилски спортист, но на терена имаше повече бой, отколкото футбол. На Мечката му се наложило да покаже три червени картона, за да завърши мача. /БЛИЦ