Ръководството на ОФК Пирин събра всички треньори от школата на празнична трапеза. Менюто включваше суджук, пържоли и кюфтета, приготвени от легендарната десетка на "зелено-белите" Методи Стоянов-Мечо, който отскоро работи във фирмата, поддържаща тревното покритие на стадиона в Благоевград.

Празненството, както беше запланувано се проведе на открито пред административната сграда на стадион "Христо Ботев", за което спомогна и хубавото време.2_12.jpg

За първи път заедно на коледно тържество се събраха треньорите на двата благоевградски клуба Пирин и Пирин 2001, които след обединението през лятото заработиха в тандем и тренират около 400 деца в школата. Тържеството уважи бившият кондиционен треньор Антон Дончев, който след разпадането на Пирин започна работа в закъсалия финансово Видима-Раковски.

Ако "орлетата" се уредят с професионален лиценз през зимата, със сигурност той отново ще започне работа в тима от Благоевград. Сред поканените беше и лекарят Филип Богдански, който напусна Пирин през зимата заради мизерията, която беше обхванала тима и се премести в Септември (Симитли), пише е-79. Сред присъстващите беше легендарният вратар на "орлетата" от не толкова далечното минало Мирослав Митев, който е и треньор на вратарите в националните гарнитури.

Празникът не мина без основните фигури в Пирин сега - бронзовите медалисти от Мондиал`94 – Петър Михтарски и Иво Андонов. Малко по-късно към празнуващите се присъедини и благодетелят на тима бизнесменът Иван Чапов. Ръководители и треньори си пожелаха много скоро пак да се съберат на празнична трапеза и да отпразнуват заедно завръщането на Пирин в професионалния футбол.

"Орлетата" сега играят в областната група на Благоевград, където са еднолични водачи на полусезона в своята зона "Бистрица".