Славиша Стоянович започна по отличен начин престоя си в Левски. "Сините" надделяха с 2:0 срещу Ботев (Враца) в Монтана при дебюта на словенския специалист и поне до края на мача на ЦСКА оглавиха класирането в Първа лига.

Станислав Костов и Жерсон Кабрал бяха точни за Левски през двете полувреме, а тима на Сашо ангелов се понрави с играта си през втората част. Домакините имаха и претенции за дузпа през първата част, които може би бяха основателно. Реферът Апостолов обаче не отсъди наказателен удар. 

Стоянович заложи на същите титуляри от мача с Черно море (2:2), като само на мястото на контузения Белмонт се появи Жорди Гомес.

Левски започна много силно двубоя и с непрестанни атаки. Домакините видимо бяха притеснени и логично бързо се стигна до гол за "сините". В 8-ата минута Обертан чукна топката Гомес в наказателното, който леко я продължи към Костов. Нападателят на "сините" от няколко метра стреля неуспешно веднъж, но направи добавка и прати топката в мрежата на домакините.

Левски продължи да владее инициативата, а Обертан изстреля хубав удар, но бранител сложи крак и изби топката.

В 33-ата минута Ботев (Враца) имаше сериозни претенции за дузпа. Юлиян Ненов стреля от дистанция, но топката се отби в ръката на Станислав Костов. Стефан Апостолов прецени, че дузпа не трябва да бъде отсъждана.

Играчите на Сашо Ангелов започнаха добре втората част и натиснаха своя именит съперник. Левски обаче се справяше добре в защита и Мартин Полачек не бе особено притесняван.

Спас Георгиев бе близо до изравнително попадение, но бранител на гостите отново се намеси решително. Халфът бе на отлична възможност само минута по-късно, но ударът му отново бе избит в корнер. 

Левски можеше да реши всичко след грешка на домакинската отбрана, но Обертан се засуети, вместо да подаде, и топката му бе избита. Малко по-късно и Кабрал се озова на отлична позиция, но ударът му премина над вратата на Николай Кръстев.

В 85-ата минута всичко в двубоя бе решено. Жорди Гомес намери Кабрал на границата на наказателното поле, а холандецът излъга Фиданин и без колебание изстреля бомбен шут, който намери горния ъгъл на вратата на Кръстев и оформи крайното 2:0 за Левски.

След три изиграни кръга Левски има 7 точки и е начело. След "сините" е ЦСКА с 6 и мач по-малко. Ботев (Враца) е на дъното с три загуби от три мача и 0 точки.




Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019


Ботев (Враца) - Левски 0:2
0:1 Станислав Костов (8), 0:2 Жерсон Кабрал (85)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
2- Даниел Гаджев пробва удар от дистанция, но не намери целта
8- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Обертан чукна топката Гомес в наказателното, който леко я продължи към Костов. Нападателят на "сините" от няколко метра стреля неуспешно веднъж, но направи добавка и прати топката в мрежата на домакините!
23- Обертан добре финтира бранител и стреля, но друг защитник на Ботев блокира удара му
33- Юлиян Ненов стреля от дистанция, но топката се отби в ръката на Станислав Костов. Стефан Апостолов прецени, че дузпа не трябва да бъде отсъждана, което вбеси домакините
43- Йордан Апостолов стреля много добре, но топката премина малко над напречната греда
45+1- Край на първото полувреме
_______________________________
46- Начало на второто полувреме
52- Тиам сбърка в центъра и топката бе подета от Ивайло Михайлов. Халфът пусна надляво към непокрития Атанасов, който спря много слабо топката и не успя да отправи изстрел към вратата на Левски
68- Мариани стреля, но топката премина над вратата на врачани
71- Спас Георгиев се озова на позиция за стрелба, миг преди да прати топката в мрежата обаче топката бе избита от бранител на "сините"
72- Георгиев бе намерен вдясно и бе непокрит и стреля моментално. Ударът му бе блокиран от Холмар Ейолфсон, а топката отиде в корнер
74- Обертан открадна топката и нахлу в полето на Ботев, но вместо веднага да попаде на непоркритите си съотборници, се засуети и топката бе избита
80- Белаид изведе отлично Кабрал, той финтира бранител, озова се на стрелкова позиция, но прати топката над вратата
85- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Кабрал получи топката от Жорди Гомес на границата на наказателното поле, финтира Фиданин и с мощен диагонален удар в горния ъгъл не остави никакви шансове на Кръстев!
90- 4 минути продължение
90+4- Край на мача!

Ботев (Враца): 34.Николай Кръстев, 58.Атанас Фиданин, 37.Венцислав Керчев, 19.Ивайло Михайлов, 88.Йордан Апостолов(76-7.Георги Вълчев), 6.Даниел Гаджев(80-9.Иван Колев), 26.Мариян Иванов, 11.Андреас Васев, 10.Петър Атанасов, 94.Юлиан Ненов (62-17.Спас Георгиев), 30.Валери Домовчийски
Резерви: 33.Красимир Костов, 7.Георги Вълчев, 71.Емил Стоев, 9.Иван Колев, 22.Михаил Милчев, 17.Спас Георгиев
Треньор: Сашо Ангелов

ЛЕВСКИ1.Мартин Полачек, 19. Милош Цветкович, 3.Аймен Белаид, 5.Холмар Ейолфсон, 28. Давид Яблонски, 8.Давиде Мариани, 13. Жорди Гомес(90-6.Ивайло Найденов), 23. Хали Тиам, 26. Жерсон Кабрал (89-99.Станислав Иванов), 29. Станислав Костов​ (62-9.Серджиу Буш), 32. Габриел Обертан
Резерви: 21.Божидар Митрев, 6.Ивайло Найденов, 9.Серджиу Буш, 24.Томислав Папазов, 77.Илия Юруков, 93.Атанас Кабов, 99.Станислав Иванов
Треньор: Славиша Стоянович


Монтана, ст. "Огоста"
Съдия:
Стефан Апостолов
Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация