Две момчета на 18 и 19 години са били оперирани и се лекуват в шуменската болница след битка с ножове и боксове, започнала в дискотека. Единият бил намушкан от свой погрешка.

Най-зле е пострадал капитанът на юношеския отбор по футбол Шумен 2007 - Цветослав Герчев. Абитуриентът е наръган с нож в корема и е с разкъсни рани по главата, нанесени с метален бокс, информира "Преса". В съседната стая с рана в корема е година по-младият Тодор Аршинков, мушнат в мелето от най-добрия си приятел Стоян Чанев.

Скандалът започнал в популярната дискотека „Колизеум“ в нощта срещу понеделник. Футболистът Цветослав, който сега завършва строи телния техникум, бил поканил седмина приятели на рожден ден. Към 3 часа звъннала майка му да каже, че и тя ще дойде на купона от съседно заведение. Момчето станало да я посрещне, но преди това се отбило в тоалетната. Там му налетял отколешният враг Стоян с още двама и го замлатили с боксове, твърди Цветослав.

Охраната на дискотеката изпъдила навън двете враждуващи групички. Хората на Стоян си викнали такси и избягали, но другите наели втора жълта кола и ги погнали. Спрели се на площад „Оборище“, където продължили да се „изясняват“, докато не дошла полиция да ги ръзтърве. Там Стоян се развъртял с 10-сантиметров джобен нож и намушкал футболиста, а покрай него, без да иска, го отнесъл и приятелят му Тодор от езиковата гимназия.

Стоян с ножа бил отведен от униформените в полицията. Чак като се прибрал, футболистът видял кръвта по дънките си и майка му го откарала в болницата.