Футболният мениджър Георги Градев е сигназирал днес ФИФА за неполучените пари от Ботев на халфа Омониго Темиле. Преди седмица бившият играч на "канарчетата" даде последен срок на Димитър Христолов за изплащане на сумата от 10 000 евро.

"Бяхме достатъчно толерантни със собственика на Ботев. На 7 август сключихме споразумение с него за въпросната сума, като направихме достатъчно отстъпки. Двумесечният срок за погасяване на задължението изтече, току-що уведомих ФИФА. Крайно несериозно е клуб като Ботев да няма телефон, факс и цялата администрация да се крие", заяви пред news4000.bg Градев.

До края на деня импресариото на Темиле ще повдигне въпроса и пред Лицензионната комисия на БФС. "Ботев не функционира като клуб, незабавно ще искам ревизия на лиценза им. Задълженията им с всеки изминал ден скачат. До 31 март Христолов трябва да изчисти дълговете си към бивши служители и футболисти. Това е невъзможно, както и сделката с италианците, с която се оправдава пред кредиторите си. Скоро ще излязат и решенията от делата на другите ми футболисти, които скъсаха с Ботев - Тодор Тимонов, Николай Манчев и Апостол Попов. Вратарят Венци Велинов не е получил и стотинка за три месеца в клуба, отказват му дори едни елементарни средства за квартира", алармира още Георги Градев. /БЛИЦ