Сокена Ба Бенжалюн, бившата мениджърка на Гара Дембеле, завежда дело срещу “Левски” за 478 876 евро. Тъмнокожата дама претендира за 20% комисиона от трансфера на нападателя във Фрайбург през лятото. Това съобщиха адвокатите й Стоян Донков и Слави Харалампиев от Пловдив. Делото ще се гледа в Софийски градски съд. "Внасяме иска след дълга кореспонденция с Левски, откъдето отказват да платят", обясни Донков.

През 2010-а мадам Ба е агент на Гара при трансфера от Локо (Пд) на "Герена”. Дембеле подписва със "сините" за 3 години. Преди да е изтекъл договорът отива в Германия за 2,3 млн. евро. В исковата молба мениджърката се позовава на договор между нея и “Левски”, според който, ако футболистът бъде продаден предварително, от "Герена" трябва да й заплатят 20% от трансфера. Сумата е точно 460 000 евро, но се увеличава с 18 876 заради лихвите, пише "Труд".

Мадам Ба ще представи по делото договор с “Левски” от 9 юни 2010 година, кореспонденция с искане за доброволно плащане, писмо от Фрайбург за придобити права на Дембеле и уверение за регистрацията й във Френската футболна федерация. "Ще искаме да бъде повикан като свидетел Дембеле, както счетоводна експертиза на “Левски” кога точно са получили парите. Делото е за изясняване на отношенията между

“Левски” и мадам Ба, а не за футболиста", уточниха още юристите. Исковата молба ще бъде внесена в понеделник. След като отиде в “Левски”, нападателят разтрогна договора с мадам Ба и нае други агенти. Въпреки това тя твърди, че е била страна по преговорите за продажбата му във Фрайбург.

В последните няколко дни се появи информация, че и холандският Цволе чака пари за трансфера на Сьорд Арс. Собственикът на "Левски" Тодор Батков призна, че касата на клуба е празна и има финансови проблеми./БЛИЦ