Ръководствата на ЦСКА и Криля Советов се разбраха за завръщането на Райс Мболи на "Армията". Това информира пред БЛИЦ мениджърът на алжирския вратар Мирчо Димитров.

"Мболи отново ще играе в ЦСКА. Всички детайли вече са уточнени. На 2 август се завръща в София и се присъединява към ЦСКА. Не мога да коментирам сумата по трансфера. Ръководствата на двата клуба са се разбрали. Димитър Борисов уточни нещата с колегата си от руския клуб Виктор Борисович Развеев. През новия сезон Мболи ще играе като преотстъпен в ЦСКА, а след това те ще могат да го откупят от Криля Советов", заяви Димитров.

Мениджърът сподели още, че заплатата на Мболи в ЦСКА ще бъде много по-ниска от тази, която е получавал в Криля Советов.

"Райс имаше огромно желание да се върне в България. Може би заради гаджето си. Попитайте него дали прави крачка назад в кариерата си с преминаването от Криля Советов в ЦСКА", каза още Мирчо Димитров.

Роденият през 1986 година в Париж Мболи през сезон 2009/10 игра в Славия. През лятото на миналата година "белите" го преотстъпиха на ЦСКА до 31 декември, а в началото на 2011-а вратарят беше продаден на Криля Советов. Алжирецът пази вратата на тима от Самара и в 17-те мача до момента във Висшата лига на Русия, като допусна 26 попадения в мрежата си. Криля Советов има в актива си едва 2 победи и е на последното 16-о място с 11 точки.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ