Бившият футболист на Литекс и ЦСКА и бивш треньор на Дунав (Русе) Мариян Тодоров се свърза с БЛИЦ и пожела да коментира част от твърденията в медиите за пробите на юношата на “Левски” Стивън Петков в Блекбърн. Тодоров в момента е футболен мениджър и именно той уреди теста на таланта в английския клуб.

“Някой мениджъри си приписват някакви заслуги, но истината е, че аз и моят партньор от Германия уредихме пробите на Петков в Блекбърн. Но да са живи и здрави. Освен това се започнаха някакви спекулации, че едва ли не той вече ще подпише договор с клуба, пишат се някакви суми, а няма нищо такова. Момчето си тренира с англичаните и излиза титуляр срещу резервите на Манчестър Сити в петък. Той записа тренировка и с мъжкия състав на Блекбърн. Но за никакви трансфери и оферти не е ставало дума. Не знам защо се пишат тези неща. Така само се вреди. Никой не дава толкова лесно пари”, започна Тодоров.

“Аз и партньорът ми уредихме пробите му и в Хартс преди време. Петков остави много добри впечатления там, но шотландците имаха финансови проблеми и това бе единствената причина да не подпише договор. Отделно имаше хора, които се пъчиха, че са пратили Лъчезар Ангелов във Фейенорд. И него ние с партньора ми го уредихме там”, допълни Тодоров.

“ЦСКА ми дължи пари за Лукас Саша. Докарах им бял бразилец, интелигентен, играе много добре, с европейски паспорт, но още не са ми платили. Но парите не са много, а като гледам колко дългове имат, аз съм малък проблем. Ще чакам да ми ги платят, дано стане”, завърши Мариян Тодоров.