Вероятността Спас Делев да пропусне първия мач ЦСКА за пролетния дял на "А" група се увеличава с всеки ден. Възможно е дори крилото да направи повторен дебют чак през месец април. За това намекна спортният директор на клуба Аспарух Никодимов.

Както е известно, турският Мерсин, където игра Спас за последно, не иска да изпрати жълтата карта на футболиста. "Червените" се надяваха това да се случи най-късно до снощи, но отговор от южната ни съседка така и не пристигна.

БЛИЦ припомня, че Мерсин дължи 600 000 евро на ЦСКА от трансфера на Делев. Турците обаче не искат да изплащат сумата, въпреки че българският клуб прати жалба до УЕФА. Предполага се, че турският тим умишлено бави жълтата карта на Спас, за да постигне споразумение с ЦСКА да изплати по-малко от въпросните 600 000.

"На Спас Делев жълтата карта все още не е пристигнала. Притеснявам се, че няма да може да играе срещу Литекс. А тъкмо почна да влиза във форма и спокойно можеше да запише по 20-30 минути в първите мачове.

Колко ще чакаме ли? И аз не знам. Надявам се възможно най-скоро той да получи права. В най-лошия случай - след един месец. Такава е процедурата по изваждане на служебни документи за картотеки", каза Аспарух Никодимов пред "Тема Спорт".