Юношеският национален отбор на България до 17 години завърши с победа участието си в предварителния квалификационен турнир за Евро 2019 в Словения. Възпитаниците на Марчо Дафчев надделяха над Малта U17 с 3:1 в последния си двубой и ще финишират на трето място в класирането на група 3. И трите попадения бяха дело на юношата на Левски - Мартин Петков, който е наричан Меси на "Герена".

Младите "лъвчета" имаха тотално превъзходство през целия двубой, който започна с час закъснение заради наводнения терен на футболната база "НКК Бърдо". Българите откриха резултата в 41-вата минута с попадение на Мартин Петков, а отново полузащитникът на Левски покачи на 2:0 в 73-тата, като междувременно Казаков, Христов и Панчев пропуснаха още няколко добри възможности пред малтийската врата. Натискът на "трикольорите" се запази до края, но при една контраатака съперникът успя да намали на 1:2 в 90-ата минута. Все пак отново Петков подпечата успеха на българите в добавеното време след асистенция на Шопов.

България U17 завършва с актив от 3 точки в квалификационната група, след като в предишните си два двубоя отстъпи минимално на домакина Словения с 0:1 и на Австрия с 1:2. За елитния квалификационен кръг се класират първите два тима от всяка група плюс четири от отборите, завършили на трето място, с най-добри показатели срещу челните два.