Стотици се събраха на стадиона в Сопот, за да празнуват заедно 80 години от създаването на ФК Металик и организиран спорт в подбалканския град. На място пристигнаха министърът на икономиката Емил Караниколов, всички бивши директори на ВМЗ, както и настоящият- инж. Иван Гецов. През годините оръжейницата неизменно е основния спонсор на отбора. 

Президентът на Металик Румен Рачев откри футболната фиеста, като припомни успехите на отбора и пожела той скоро да се върне там, където е жънал големи победи и много успехи преди години. 

Председателят на ОбС Сопот Мариана Кацарова, най-възрастният и двама от най-малките футболисти, дадоха импровизиран старт на надпреварата. В два отбора ветерани мериха сили, сред тях беше и братът на легендата Петър Зехтински - Румен Зехтински, който е започнал кариерата си в Сопот. Преди това на зеления терен се изявиха малчуганите на отбора. 

Беше осветено знамето на ФК Металик, за първи път от създаването си отборът ще има официално свой флаг. "През годините през школата на са минали хиляди спортисти", разказа за БЛИЦ дългогодишният треньор Васил Максимов. 

В момента във ФК Металик има четири отбора - три детски гарнитури и представителен мъжки отбор - общо около 120 играчи. 

320 статуетки на официална церемония по-късно вечерта получиха бивши и настоящи спортни деятели, ръководители и всички, помагали през годините на отбора. Връчи ги президентът на Металик Румен Рачев. Вечерта завърши с пищен купон, на който се разказваха спомени за отминалите легендарни години и не спираха пожеланията за нов възход на ФК Металик.
Кристина ИВАНОВА/БЛИЦ