Металург (Донецк) победи ЦСКА (Москва) с 2:1 в контрола. Головете за тима, воден от българския треньор Николай Костов, реализираха Джордже Лазич и Танаса, а почетното попадение за руснаците бе дело на Томаш Нецид.

Българският национал Чавдар Янков излезе като титуляр и игра до 59-ата минута. В 13-ата минута Джордже Лазич откри резултата, след като получи пас от Янков. Две минути по-късно бившият футболист на Левски Зе Соарес можеше да вкара второ попадение, получавайки отличен пас от Янков, но се забави и не стреля добре.

Бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров не игра, след като претърпя операция и все още се възстановява. Вили ще започне тренировки след около месец.

Треньорът Николай Костов взе още един българин в щаба си. Това е треньорът на вратарите Николай Донев. През миналата година той работи в Монтана, но от лятото се присъедини към Металург Донецк. Николай Донев е бивш вратар на Локомотив (София) и Етър (Велико Търново), като и с двата клуба печели шампионската титла на страната./БЛИЦ