Украинският Металург (Донецк) е готов да се включи всеки момент в битката за подписа на Маркиньос, научи БЛИЦ. Шефовете на тима, в който играе Велизар Димитров, се събират късно тази вечер, за да обсъдят зимната селекция. Бразилският офанзивен халф на ЦСКА фигурира на челно място в трансферния им списък.
 
Металург (Донецк) има отскоро нов треньор. Това е руският специалист Андрей Гордеев, който е само на 36 години. В тима освен Велизар Димитров играе бившето крило на “Левски” – бразилецът Зе Суарес. Чавдар Янков е собственост на Металург, но през есента беше преотстъпен на руския Ростов.
 
Както обаче писахме, в Борисовата градина вече е пристигнала конкретна оферта за Маркиньос. От “Армията” потвърдиха пред БЛИЦ, но категорично отказаха да назоват името на тима, явно имайки предвид случилото се със Спас Делев.
 
“Докато няма официално и окончателно развитие, не коментираме нищо”, отсякоха от управата на ЦСКА.
 
Както БЛИЦ информира, офертата е или от китайския Аербин (Далиен), където треньор е Александър Станков, или от руски тим – най-вероятно Том (Томск) или Криля Советов.  
 
Самият Маркиньос е бил предупреден днес сутринта от босовете си, че е много вероятно да напусне преждевременно лагера на отбора в Гърция. “Червените” тръгват за южната ни съседка днес следобед.