Металург (Донецк) може и да върне на Левски нападателя Зе Соарес, твърди "Меридиан мач". Бразилецът премина в украинския клуб по време на зимния трансферен прозорец срещу 350 000 евро.

До сделката се стигна след сериозни перипетии и скандали, като първоначално лекарите на Металург обявиха, че играчът е с тежка травма в кръста. Това накара "сините" да направят няколко независими експертизи на немски специалисти, които потвърдиха, че Зе Соарес е напълно здрав. Това все пак склони украинците да купят бразилеца.

От Металург обаче успели да убедят ръководството на Левски в договора да бъде вкарана клауза, според която те могат да върнат Зе Соарес на "Герена", ако бразилецът покаже признаци на травма в кръста. Към днешна дата крилото е твърда резерва в Донецк и "сините" подозират, че украинците ще се пробват да го върнат след края на сезона.

Това не е толкова лош вариант за Левски, защото според договора Металург при всички положения трябва да плати половината от трансферната сума на бразилеца – 175 000 евро. Тоест, ако украинците се откажат от Зе Соарес, "сините" ще си осигурят отличен футболист, а освен това ще бъдат напред със сериозна сума. /БЛИЦ