Младият треньор Методи Деянов даде интервю пред БЛИЦ, в което разясни причините за подадената от него оставка днес.

-Мето, защо се стигна до твоята оставка?
-Напуснах школата на ЦСКА поради няколко причини. Първо, шефовете изказаха недоволство от играта на отбора, който водя. Знаете, че бях начело на момчетата, родени през 1993 година. Второ, в нашата школа е пълно с безкрайни интриги. Преди няколко месеца ме намесиха в такава, което, меко казано, ме шокира.
-За каква интрига точно става въпрос?
-Набедиха ме мен и моя колега Галин Иванов в някаква гадна корупционна схема, което, повярвайте ми, изобщо не е минавало през главата ми да правя. Аз и Гальо имаме достатъчно лични пари. Аз не съм в ЦСКА заради банкнотите, а защото това е родният ми клуб. Той е в душата ми откакто се помня и ще бъде там, докато съм жив. Сърцето ми е червено, но някои се опитаха да ме вкарат в калта.
-Кои са тези хора? Шефът на ДЮШ Георги Велинов ли имаш предвид?
-Аз съм казал на когото трябва какво мисля конкретно по този въпрос.
-Защо те обвиняват, че играта на твоя отбор не върви?
-Ами как да върви, след като липсват елементарни условия за работа. Знаете ли, че аз тренирам моите момчета в село Герман. Защото няма място за нас на базата на Четвърти километър. Ходим на тренировките с наши средства, няма топла вода, просто имаш чувството, че това не е школата на ЦСКА, а на някакъв аматьорски клуб. И след като ме изкараха мен виновник, се опитаха да ме преместят в друг тим от ДЮШ, т.е. да водя по-малки деца. Не съм съгласен. Категорично не съм съгласен. Аз обичам момчетата, на които съм треньор, или казано по-точно – бях им такъв. Сред тях има шестима, притежаващи огромен потенциал. Но как да го развият при тези условия, които са мизерни. А и интригантството, то е водещата причина да подам оставка и да си тръгна.
-Говори се, че други твои колеги ще те последват?
-Не знам... Ще бъде неприятно, ако това се получи. Неприятно, защото млади специалисти се принуждават да напуснат.
-Възможно ли е един ден да се завърнеш отново на работа в ЦСКА?
-Силно се надявам, но не и при тези условия. Не и ако не се направят промени и не се вземат мерки.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ