Срещу познати съперници ще се изправят националите ни по футбол, родени след 1 януари 1996 година. Те ще гонят класиране за Евро 2015 до 19 г., което ще бъде в Гърция. Селекцията на Методи Деянов трябва да заеме едно от първите две места в Група 8, където са още Украйна, Израел и Швеция, определи тегленият днес жребий. Пресявките, водещи към елитния кръг, ще са през есента на идната година, а домакин е Израел. Мачовете ще са на 12-ти (срещу Украйна), 14-ти (срещу Израел) и 17-ти ноември 2014 г. (срещу Швеция).

Като част от подготовката си за предишния квалификационен цикъл (до 17 години) родените през 1996 играха две контроли с шведите в Благоевград. Първата, която беше на 29 май 2012 г., приключи с успех с 2:0 за „тре кронур“. Два дни по-късно ги надиграхме с 1:0 с гол в 32-та минута на Илия Димитров.

Украинците пък бяха в нашата група на елитния кръг за Евро 2013 миналата пролет. На 28 март направихме 0:0, а после „сборная“ изненада фаворита Германия и взе единствената виза за шампионата на Стария континент.

„Играли сме с Швеция и Украйна, така че няма да са ни непознати като стил и поведение на терена. Разбира се, предполагам, че отборите им ще са променени до известна степен, тъй като в тези възрасти обикновено навлизат и нови имена. Но ядрото им трябва да е запазено. Предполагам, че и Израел е на сериозно ниво, футболът в тази страна се развива със сериозни темпове. Общо-взето вече няма лесни съперници, практикува се много агресивен фуртбол и разликите между националните отбори не са толкова съществени. Имаме победа и загуба с шведите, а по-пресни са впечатленията ни от Украйна. Съжалявах, че не ги победихме на елитния кръг, защото имахме по-чистите положения. Със сигурност ни очакват тежки мачове, но ще отидем с нагласата да се класираме. Разполагаме и с достатъчно време за подготовка, както и за разузнаване на противниците в техните контролни срещи", коментира Методи Деянов.

"Имаме вариант за няколко лагера преди лятото, но не сме доуточнили нещата, а и все пак приоритетът е в подготовката на родените през 1995 година, на които предстои елитен кръг, а аз им желая и нещо по-голямо. Имаме покана и за турнир в Русия през януари, само че засега не сме изчистили програмата на 100%“, сподели още младият специалист.