БФС избра бившия футболист, треньор в школата и скаут на ЦСКА Методи Деянов за селекционер на юношеския национален отбор (родени през 1996 г.).

На конкурса за последната вакантна позиция в националните селекции се явиха трима кандидати. Това бяха Тодор Зайцев от "Ботев" (Пловдив), Атанас Георгиев от Спортист (Своге) и Методи Деянов, който напусна работата си в ЦСКА в края на миналия сезон.

На 18 септември той ще изведе отбора в контрола срещу връстниците им от Вестфалия (Германия).

„Целта пред Деянов, както и пред останалите му колеги, е една – да прескочат групите в предстоящите европейски квалификации. За класиране на европейски финали трябва да имаме боеспособни отбори, които да могат да минат и през елитните елиминации - нещо, което с едно изключение, не се е случвало в последните години”, заяви за viasport.bg Пламен Михов, директор на направление ДЮШ към БФС.

Методи Деянов е роден на 3 април 1975 г. в София. Юноша е на ЦСКА. С "червената" фланелка има 144 мача и 23 гола. От 2003 до 2006 г. година играе в елитния гръцки ОФИ (Крит), а след това за кратко е и в кипърския Анортозис (Фамагуста). Той е работил в школата на ЦСКА, а след това последователно бе помощник-треньор и скаут на първия отбор на "армейците".