Контролата между Септември (Симитли) и Теута (Дурес, Албания) бе прекратена в 60-ата минута при резултат 2:0 за тима от Западната "Б" група. Двубоят се игра в Банско.

В 38-ата минута Калоян Стоянов откри резултата за Септември (Симитли). Тогава вратарят на гостите изби удар на Андон Гущеров, топката се отби в гредата и бившият нападател на Пирин с глава направи добавка за 1:0.

През второто полувреме футболистите на Теута си отбелязаха автогол в 60-ата минута, а веднага след това мачът бе прекратен.

Като причина за изваждането на отбора изпълнителният директор на Септември (Симитли) Методи Стойнев посочи твърдите влизания на футболистите от албанския тим.

"Не искахме някой от футболистите ни да се контузи преди началото на първенството. Футболистите на Теута направиха много груби влизания в краката на нашите играчи и не желаехме да рискуваме тяхното здраве, за да ги предпазим от контузии", обясни пред е-79 Методи Стойнев.

Днес от 18:00 часа Септември (Симитли) ще изиграе втора контролна среща срещу Велбъжд (Кюстендил) на терена в Крупник. В проверката участие ще вземат играчите, които пропуснаха контролата сутринта и тези, които играха по-малко.

Следващата контрола на албанския Теута е с Чавдар (Бяла Слатина) и ще се проведе на 5 август от 10:00 часа на комплекс "Пири".