Миналогодишният селекционер на „Отбор на надеждата” Методи Здравков отново пое по спешност националния състав, броени дни преди световното първенство по футбол за бездомни хора в град Познан (Полша). Причината е, че тазгодишният треньор на представителния тим Илия Иванов е възпрепятстван да изпълни ангажимента си заради много сериозни лични проблеми. Здравков, който попадна в Топ 10 на най-добрите треньори за миналата година, пое поста спортно-технически директор на „Отбор на надеждата” след завръщането на състава от световното първенство в Мексико Сити през октомври. Под негово ръководство тимът на България завърши на престижната четиринадесета позиция при дебютното си участие на Мондиал за хора в неравностойно положение.

В неделя беше обявен окончателният състав на мъжкия отбор, който Здравков ще води в Полша. В него има четирима играчи от Пловдив – Георги Николов, Коста Ангелов, Емануил Кънчев и Марин Кънчев. Двама от играчите са от София – Георги Ковачев и Велизар Рангелов, Благоевград ще бъде представен от Любомир Акмаджов, а Враца - от Вълко Вичев. Националният тим заминава в събота за подготовка във Варна, където ще остане до 4 август. Четири дни по-късно съставът потегля за световното първенство в Полша заедно с националките от „Отбор на надеждата”, които станаха европейски шампионки през юни.

Междувременно се проведе и третият турнир „Играй с националите” за това лято. След София и Пловдив домакин на състезанието беше и Стара Загора. „Отбор на надеждата” изигра серия от мачове на изкуствения тренировъчен терен на „Берое”, който носителят на купата и суперкупата на България предостави безвъзмездно за провеждане на събитието. Сред съперниците на националите бяха ветераните на старозагорския клуб, аматьорски състав, организиран от местния фенклуб на „Манчестър Юнайтед” и тим от Дом за деца лишени от родителска грижа „Мария Терезия”.