Локомотив (Мездра) търси още около 300 000 евро от ЦСКА за трансферите на португалците Руи Мигел и Давид Силва. От клуба твърдят, че ако не си вземат парите до края на есенния сезон, ще сезират БФС да спре трансферните права на ЦСКА. Двамата бяха привлечени на "Армията" от бившия шеф на "червените" Александър Томов за общо 500 000 евро.

Техническият директор на тима от Мездра Петър Петров потвърди новината. Той заяви, че се надява до края на есенния дял да се разберат с ЦСКА, но ако това не стане, ще подадат жалба срещу червените в БФС.

"7 дни спорт" се свърза с президента на ЦСКА Димитър Борисов, който потвърди за дълга от тези два трансфера. Борисов добави, че досега са платили на Мездра 200 000 евро за двамата и са готови да им ги върнат обратно, стига да не доплащат остатъка.

В ЦСКА се чудят какво да правят с португалците и ще се опитат да продадат поне Руи Мигел, за да компенсират набутването. Той е извън сметките на Любо Пенев, но го пускат в някои мачове, за да трупа игрови актив. Мигел игра в двете най-злополучни срещи досега - нулeвото равенство с Пирин в Кюстендил и измъчената победа с 1:0 над Сливен./БЛИЦ