Изпълнителният директор на Септември (Симитли) Методи Стойнев заяви, че в разговор днес с административния директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов е станало ясно, че заплануваният турнир в Сандански от 21 до 26 януари е пред провал.

В него участие трябваше да вземат тези два тима, както и още Вардар (Скопие), Славия, Пирин (ГД) и Вихрен (Сандански), а мачовете беше запланувано да се играят на стадионите в Симитли и Сандански. Голяма част от отборите не са заявили твърдо, че ще участват и това е причината надпреварата да не се осъществи.

В тази връзка ръководството на Септември (Симитли) започна да търси отбори за контроли по време на зимната подготовка, пише е-79. До момента са уредени проверки с "Ботев" (Враца) на 24 януари и Миньор (Перник) на 25 януари. Методи Стойнев се е разбрал още за контроли със Славия и Лудогорец, но датите ще бъдат уточнени по-късно. Септември (Симитли) стартира зимната си подготовка на 9 януари.

На този етап клубният началник Методи Стойнев каза, че няма да има футболисти, които ще бъдат освободени от отбора. Като цяло обаче трансферната политика на тима ще бъде насочена изцяло към млади играчи от региона.

В петък футболистите на Септември (Симитли) на празничен банкет изпратиха една успешна година. Отборът завърши на 6-о място в класирането на Западната "Б" група и се класира за 1/4-финал за Купата на България, където ще срещне ЦСКА. По време на тържеството на футболистите беше раздадена последната заплата, която имаха да получават. Кметът на Симитли Апостол Апостолов каза, че играчите имат да вземат още няколко премии.

"Изминалата година е успешна за Септември (Симитли) не само заради това, че отборът се класира на 1/4-финал за Купата на България и ще играе с ЦСКА. При една колеблива година, нашият отбор съумя да изиграе силни мачове в края на полусезона и да заеме място в средата на таблицата", каза Методи Стойнев.