Шампионът на България по футзал МФК Варна най-вероятно ще получи домакинство за основния кръг на Шампионската лига. Това смята финансовият благодетел на клуба Александър Неделчев.

Очаква се днес официално да стане ясно дали носителят на Купата ще вземе домакинството за основния кръг от квалификациите, или за предварителния.

"Миналата година държавите, които са дали заявка за домакинство за Шампионската лига, бяха 58, а сега желаещите са с една повече. Уелс е страната, която също е изявила желание да приеме европейското клубно първенство. В предното издание останахме две места извън отборите, които получиха домакинства за основния кръг. Сега обаче коефициентът ни е по-добър. Поради тази причина всички в клуба сме оптимисти, че ще получим домакинството за основния кръг, което ще е истински успех за всички привърженици на футзала в морската столица. Така любителите на този спорт ще имат възможността да наблюдават много по-класни отбори на живо в Двореца", каза пред chernomore.bg Неделчев.

Стана ясно още, че МФК Варна ще поднови тренировки на 20 юни, а към клуба най-вероятно ще се присъединят едно или две нови попълнения. Разбра се още, че най-вероятно единият от новите играчи, които ще подсилят тима в Шампионската лига, е голаджията Влади Гочев. /БЛИЦ