Бившият национал Михаил Александров, който наскоро премина от Арда в Славия, гостува в актуално студио „Дерби“. Пред популярния водещ Георги  Симеонов – Мейса той коментира престоя си в ЦСКА като юноша и шестгодишните си изяви с екипа на Лудогорец.

"В мъжкия отбор на ЦСКА бях доста, доста млад. Може би бях без нужния опит и качества към този момент. Бях само на 15 години. Това до някаква степен оправдава невъзможността ми да се наложа в мъжкия отбор.

Когато пристигнах в Лудогорец, вече имах опит – и тактически, и физически. В днешно време за мен тези неща са много важни. Придобих ги в една държава, в която тези неща са много важни - Германия".

"Там научих много, въпреки че не играех често. В Германия нещата са в друго измерение. Върнах се в България, за да покажа какво съм научил. Лудогорец беше проект, в който никой освен близките до отбора не вярваха. Аз повярвах, влязох в тима, който беше на пето място в Б група с ясната цел, че трябва да влезем в елита. Апетитът идва с яденето – не само се озовахме в „А“ група, но и атакувахме първото място.

В най-добрите години за мен за Лудогорец ядрото беше създадено от български футболисти. Много са българите, които минаха оттам. Ако дойде чужденец в български отбор, на него му трябва време да влезе в състава и след това да покаже своите качества", заяви Александров.