ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Кандидатът за президент на БФС Михаил Касабов сподели своите вижданията за развитието на българския футбол, както и за битката за шефското кресло.  

"Искам ако мога да помогна за българския футбол. Има неща в администрацията, които тярбва да се променят. Имам идея постепенно част от администрацията на БФС да бъде прехвърлена. Преди Боби Михайлов бях вицепрезидент на Иван Славков. Ние сме колективен орган и президентът решава. За мен е чест, че най-старият столичен клуб ме издига (Славия). Някои от кандидатите не ги познавам, но ще се запозная. Не познавам сина на Сашо Манолов. Всеки от кандидатите има нещо рационално в своите виждания. Всеки от нас би трябвало да вземе от другите кандидати това, което би било добро за футбола. Всеки има своите шансове, но решават делегатите. Смятам, че основните ми конкуренти ще бъдат Димитър Бербатов и Георги Иванов. Имам отлични контакти с тях. Нямам никакви дразги с тях. Има в живота неща, които са по-важни", заяви Касабов пред Спортал.

 Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Винаги се натрупват негативи при толкова години управление. Борислав Михайлов е направил много хубави неща за българския футбол. Всеки ръководител допуска грешки. Доста се преекспонираше. Безспорно Стилиян Петров има качества, но в момента той е член на екипа на Бербатов. Бих бил отворен за всеки, който би помогнал за българския футбол, а Стилиян Петров е един от тях. Последните 10 години не се случи това, което всички желаем – класиране на националния отбор на голям форум. Бяхме близо до класиране няколко пъти, но не се случи. Нека не забравяме базата, която беше направена по времето на Борислав Михайлов".

От 28 години съм вицепрезидент. Знаем и плюсовете и минусите на форматите на шампионата. Мисля, че сегашният формат е много интересен с разделянето на две фази. Самите клубове и лигата нека предложат кой формат е най-добър. Вие знаете, че това ще стане чак след една година, защото форматът е обявен за следващия сезон.

Един футболист макар да идва от Гвинея, но има френски паспорт, той има равни права с един българин. Ние имаме ограниченията на Европейския съюз. Ние можем само да стимулираме отборите да пускат български футболисти, но трябва да внимаваме, за да не го правят само заради парите. В Изпълкома трябва да има представител на Лигата, представител на АФЛ, представител на играчите и да се търси баланс“, добави Касабов в студиото, водено от Филип Друмчев. 

"В момента няма как да съм временно изпълняващ длъжността президент на БФС, тъй като съм кандидат за поста. Сега временно шеф е Емил Костадинов", поясни Касабов. 

Той обеща, че ако спечели, в Изпълкома няма да има собственици и президенти на клубове.