Борислав Михайлов, който започва четвърти мандат начело на БФС след като победи по категоричен начин на днешния конгрес, разкри какъв ще е бюджетът на футболната ни централа до 2021 година. 

"Гласувахме бюджета за 2018 година и проектобюджета до 2021 година. Сумата е около 80 милиона лева", съобщи Михайлов след края на конгреса, който продължи 10 часа.

"Благодарен съм на майка ми, Бог да я прости, и на баща ми, че така са ме възпитали - да не нападам хората. Научен съм да отговарям с действия", каза шефът на БФС, който беше преизбран с 463 гласа на делегатите. 36 получи Любослав Пенев, а Ивайло Дражев бе предпочетен само от петима.

"Изхабих най-много нерви на този конгрес, видяхте всички циркове. Накрая се стига до такъв резултат. Иначе със сигурност първата ми победа бе най-трудна", сподели бившият вратар.

"Уважавам всички мои колеги. Надявам се това да е победа за футбола. От една страна това ме удовлетворява. След като след три мандата ми дават пак доверие, значи съм си свършил работата - аз и колегите ми. Сега трябва да работим по-добре заради същите тези хора", продължи Михайлов на пресконференцията след конгреса. 

"Благодаря, че съм избран с такъв резултат и никой от залата не предложи кандидат за член на Изпъкома, а гласуваха моите предложения. Приеха и другите предложения и бюджета. Не съм очаквал, че ще спечеля с такъв резултат. Най-много искам националния отбор да се класира за голям форум. Искам да повишим нивото на треньорите, според възможностите на бюджета, който не е малък, да помагаме на малките населени места с инфраструктурни проекти. Най-вече с игрища, за да може да се играе тази велика игра", назова амбициите си Михайлов.