Българският футболен съюз отхвърли подписката, с която Димитър Бербатов поиска свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент на централата. Това стана ясно на днешното заседание на Изпълкома. Актуалният президент на футболната ни централа Борислав Михайлов обяви, че на 18 март 2022 г. ще се проведе редовния конгрес.

"Мандатът на президента на БФС не е самоцел, а законно право", подчерта той.

"Имаше желание на част на членовете на БФС да има извънреден конгрес. Беше сформирана комисия, която в рамките на 7 дни разгледа тяхното желaние. В последните два месеца обаче имаше желание на 330 клуба да има редовен конгрес. Изпълкомът реши той да бъде на 18 март 2022", обясни Михайлов.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Ние уважаваме всички наши членове. Конгресът трябва да бъде проведен законосъобразно. До март месец, което е 20-ина дни след изтичане на мандата, ще има достатъчно време да се организира конгрес. Всички клубове ще имат време да се подготвят. Организацията на един конгрес не е лесна", каза легендата.

"Когато дойдох за първи път след времето, в което бях в оставка, ви казах, че идвам да си довърша мандата. Това не е самоцел, а законно право. В устава е записано, че мандата е 4-годишен. Конгресът също се провежда на 4 години. Затова казах, че се връщам да си изкарам мандата и с колегите да дадем отчет на конгреса. Когато всичко е финализирано, ще кажа дали ще се кандидатирам за нов мандат", обясни Михайлов.

"Днешният Изпълком е свикан по чл.50 и със знанието на членовете. С техния кворум и подписи те показаха, че е законосъобразен. Всичко е законно", поясни той. 

"Моето отношение към Стилиян Петров, Мартин Петров и Димитър Бербатов е изключително положително. Не разбрах обаче какъв е проблемът на футбола и как те ще го решат. На конгреса трябва да бъдат показани платформи, проекти, визия за бъдещето. Защитата им трябва да се направи на конгреса, а не с агресивни кампании и атаки срещу тези, които са били преди теб. Те ще могат да кажат всичките си идеи на конгреса", продължи Михайлов.

"Аз съм много отговорен човек - четири пъти съм избиран, три пъти с над 85 процента. Тук говорим дали една подписка е законна или не. Една организация на конгрес не е лесна работа. Затова трябва да се направи законосъобразен конгрес, за да няма жалби и проблеми при неговото провеждане. Не съм тук в качествата си да отговарям на обвиненията на когото и да било. Моите колеги са опитали да направят на два пъти конгрес докато бях в оставка, но не са успели заради пандемията. Сега свикваме конгреса за март, за да могат всички да се подготвят. Нищо не сме получили от прокуратурата. Когато получим нещо и бъде проверено, ще разберем", добави Боби Михайлов. 


* LAP.BG