Президентът на БФС Борислав Михайлов ще се кандидатира за нов мандат в Изпълкома на УЕФА, след като сегашният изтича. Кандидатурата на единствения българин в европейската футболна централа ще бъде внесена за предстоящия конгрес на 27 март.
 
Хърватия, която е наш съперник в евроквалификациите, не е имала свой представител в Изпълнителния комитет на УЕФА. Сега обаче тя ще има кандидат – легендата Давор Шукер.
 
В тази връзка местни издания започнаха кампания за местния любимец, пускайки „бомбастичната новина”, че на конгреса на 27 март Борислав Михайлов и още шестима души ще бъдат изключени. Хърватската преса добавя,  че на техните места ще влязат Шукер, Деян Савичевич, полякът Збигнев Бониек и трима представители на други страни.
 
„Никой никого няма да изключва. В случая става въпрос за изтичане на мандати. Който няма желание да продължи да бъде член на Изпълкома на УЕФА, си тръгва. Който има, се кандидатира отново – въпросът е да го изберат пак. Както е при Борислав Михайлов. Останалите неща за изхвърляния и изключвания са спекулации”, разясниха източници от БФС пред нашата агенция.
 
БЛИЦ разбра,  че Борислав Михайлов на 90% ще бъде преизбран и ще продължи да бъде част от Изпълкома на УЕФА и след 27 март. Давор Шукер пък има огромни шансове също да стане член на Изпълнителния комитет на европейската футболна централа, но не на мястото на Михайлов, а на румънеца Мирча Санду. Последният вече не е президент на румънската федерация и със сигурност няма да се кандидатира за Изпълкома на УЕФА.