Президентът на БФС Борислав Михайлов бе крайно учуден защо феновете на Уелс бяха повече от българските запалянковци в последната евроквалификация на "трикольорите", в която не се случи нищо ново - поредна загуба, този път с 0:1 след гол на Гарет Бейл.

"Сега трябва да сме заедно, за да се вдигне футболът в България и на клубно ниво. Ръководството си е свършило работата. Видяхте, че няколко играчи дебютираха днес, в миналия мач имаше и други нови. Ако Валери беше вкарал, ставаше 1:1. Уелс са в подем, имат 12 футболисти във Висшата лига. А и имаха повече публика от нас. Защо? Това е типично българска черта. Билетите бяха по 5 лева зад вратите. Цените им не са причината да има малко наши фенове", коментира Михайлов след мача на "Васил Левски".

"Допреди три седмици Уелс имаха само 3 точки, но идват 600 човека с тях. Естествено, че публиката заслужава игра. Тя оценява представянето на отбора, но не може изобщо да не поддържаш отбора си. Днес пак имаше обичайните ругатни към футболистите. Не мога да си обясня защо се получава такъв срив в играчите. Като дойдат в отбора всичко е добре. Тренират, усмихват се, чики-рики, но в деня на мача се смачкват", продължи огорченият шеф на БФС.

"Като станахме ръководство обявихме, че треньорите ще разполагат с по 3 години. Стоичков се отказа след две и половина и след много успешни квалификации, в които отпаднахме с 25 точки, а сега имаме само 5. Не мога да кажа какво ще се случи в следващите квалификации. Виждате каква е групата. Ще имаме времето да постигат резултати. Трябва търпение и както казва треньорът - те трябва да се избият на терена. Те са хората, които решават мача", каза още Борислав Михайлов.