Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира пародията в Перник, където вчера Миньор излезе с юноши за мача си с Лудогорец и падна с катастрофалното 0:7.

"Преди малко имаше представител на Перник при мен. Те нямат нищо против БФС, нищо против Борислав Михайлов, нито пък Борислав Попов. Имат против Съдийската комисия. Казах им, че това не е феърплей и не бива така да се прави. Собственикът обаче като реши да си пусне юношите, ние какво да направим? Това си е тяхно решение, ние нищо не можем да направим. Трябва да сме толерантни. Видяхте, че имаше случай, в който дори не се игра мач", каза Михайлов, визирайки калиакра - "Левски".

"Дори в Шампионска лига се правят съдийски грешки. Но в България някои президенти не са свикнали с това. За всяка грешка, за всеки сгрешен тъч дори искат оставката на шефа на съдиите. Това го няма никъде по света", каза още президентът на БФС и обяви, че през лятото ще подмени поне с 30% от хората в комисиите на футболната централа.

"През лятото ще подменим 30% от хората в комисиите. От техните решения идва най-голямото недоволство, но това е нормално, тъй като най-трудната и обемиста работа е там. Не съм доволен и от работата на Арбитражния съд. ФИФА ни го наложи, а ние не можем да го контролираме и не можем да му търсим отговорност за действията. Изпълкомът на БФС избира само председател. Останалите членове се избират от ПФЛ и съюза на професионалните футболисти. Незнайно защо ни наредиха и да не включваме магистрати, защото имало конфликт на интереси. Нямам представа какъв е този конфликт на интереси", допълни Михайлов.