Шефът на ПФЛ Валентин Михов предложи от следващия сезон в турнира за Купата на България да бъдат въведени преигравания при равенство, както е в турнира за ФА Къп в Англия.

"Вариантът за пълен жребий за Купата на България ще се обсъжда на следващото ни общо събрание. Но в такъв случай по-силният отбор ще има предимство. Двата тима, които стигнаха финала - Берое и Черноморец (Поморие), ако предварително беше фиксиран стадион "Васил Левски", щеше да бъде неудобно. Ще обсъждаме при равен мач да няма продължение и дузпи, а да се преиграва на свободна дата, както е в Англия. Но това ще се решава на общото събрание на Лигата", заяви пред "Дарик" Валентин Михов.

Той е доволен от факта, че мачовете, както в първенството, така и за Купата на България, се играят честно, а доказателството за това са резултатите.

"Доволен съм, че в криза има и морал, и чест. Тези, които предвиждаха резултатите, се оказаха излъгани. Доволен съм, че всеки играе за честта на своята фланелка, както в първенството, така и за Купата на България. ПФЛ никога не печели от един финал, защото дори и когато играят грандове, идват около 15-16 хиляди души. На 5 май Берое и Черноморец (Поморие) ще играят в Ловеч. Изпълкомът на БФС определя къде да се играе финала. Имаше различни варианти, ние не се месим", каза още Валентин Михов. /БЛИЦ