Валентин Михов уважи ежегодните награди за спортна журналистика, връчвани в памет на Людмил Неделчев и Николай Колев - "Люпи и Мичмана". Дългогодишният ръководител коментира състоянието на футбола и спорта в България.

"Във футбола има специалисти, които ръководят. Аз съм във волейболното пространство. Боби може би не трябва да прави реорганизация, а да си намери хора, съветници, по-подходящи, за да излезе от тази пасивност и криза... Аз не казвам, че той е виновен, виновни са всички", заяви Михов след церемонията.

"Може би трябва да има една нулева година. Какво ще остане след нея?! Който и да е шампион, ще стане с малко мачове... Още пет отбора да извадим?! Твърде късно тръгнахме да бъдем принципни. Трябваше да бъдем принципни преди 10-15 години, когато давахме лицензите. Направиха се компромиси, както и през 2008 година с ЦСКА и затова сега се стигна до тази трагедия. И с Ловеч можеше да се намери решение, мисля, че има такава точка. Тук в България ние си отмъщаваме, набелязваме си един ръководител и тръгваме срещу него. Какво да ви кажа?! Спорт без стратегия няма!," заяви Михов.