Директорът по спортно-техническите въпроси в новия обединен футболен клуб Пирин Петър Михтарски, подобно на голяма част от феновете, които изгледаха победата на стадион "Христо Ботев" с 8:0 срещу Рила (Белица), сподели мнението, че мястото на отбора не е в селската група.

"Това, което се иска от нас, го правим. Запазихме отборите си в двете елитни групи до 17 и 19 години. Наистина мъжкият отбор на Пирин не заслужава да играе в "А" окръжна група, но стъпка по стъпка се надявам да извървим отново пътя към професионалния футбол", коментира Михтарски.

Относно зачестилите слухове, че още през зимата Пирин може да се озове в професионалния футбол с лиценза на друг отбор от региона, като най-спряганият си остава този на Малеш (Микрево), шефът каза: "В момента не водим преговори с отбори от региона за лиценз. Ако до зимата някой клуб не издържи финансово, сме готови да вземем лиценза и да играем в "Б" група. Говори се за Малеш, но виждате, че те си играят и не мислят да се отказват. Ако до зимата нещо се промени и ни предложат, бихме преговаряли за техния лиценз. До тогава обаче не ни остава нищо друго, освен да си играем мачовете в Пиринската Бундеслига."

Михтарски разкри, че вече е постигнато споразумение с общинското звено "Спортни имоти" и ръководството на футболния клуб да отпадне наемът за ползването на стадион "Христо Ботев" и терените на базата в Рилци. Досега ръководството на клуба плащаше по 360 лева, за да се играят домакинските мачове на елитните групи и мъжкия отбор на стадиона в Благоевград.

"Мисля, че това е най-правилното решение, което можеше да се вземе. Пирин е на Благоевград. Тук тренират близо 400 деца, като 90% от тях са от града, тъй като интернатът продължава да е затворен и децата от региона намаляха. Така че децата на Благоевград е нормално да ползват безвъзмездно базите, които и без това не са достатъчни. Кметът Костадин Паскалев и Общински съвет - Благоевград са благосклонни към нас, за което сме им благодарни", завърши пред е-79 Петър Михтарски.

Скоро се очаква да бъде учредено новото дружество за дългосрочно заздравяване и устойчиво развитие на футбола в областния център, като Община Благоевград ще участва с 20% в него.