На официална церемония в понеделник, 3 юли от 10 часа, на стадион “Локомотив” в град Дряново ще бъде поставено началото на лятната футболна академия Милан Джуниър Камп Дряново. Специален гост на събитието и патрон на празника ще бъде главният секретар на младежта и спорта г-н Асен Марков, а водещ на церемонията ще е спортният журналист и водещ на БНР радио Варна Румен Генов. Деца от местното читалище са подготвили фолклорна програма от традиционни за района танци и песни, с която ще разкрият част от красивите български традиции и богат фолклор от този край на родината. 

След супер успешното издание на кампа миналия сезон, когато в него участие взеха рекордните 240 деца, тази година организаторите “C.R.E.A.M България”, Сдружение “Бъдеще чрез спорт”, Община Бяла и ФК “Локомотив 1927” Дряново, съвместно с официалния представител на „Милан Джуниър Камп“ за България – Доминант Спорт Груп са подготвили поредица от изненади за участниците и още по-интересна и богата програма.

Петима са треньорите, които идват от Италия специално за академията в Дряново, за да посветят вниманието, времето и знанията си на децата. Това са Адриано Капобианко, Федерико Мацола, Алфредо Карамели, Лоренцо Мадалони и Даниеле Кашино. Те ще тренират младите български таланти, като тези от тях, които са се представили най-добре, ще получат шанса да станат част от юношеската футболната академия в Милано догодина.

Децата, участници в кампа, не само ще имат възможността да бъдат тренирани от едни от най-добрите във футбола, но и да станат част от велик футболен отбор. Милан Джуниър Камп Дряново е първата крачка на младите таланти към професионалното реализиране в спорта.