Италианският гранд Милан официално стъпи в България чрез организирането на младежки тренировъчен лагер. “Milan Junior Camp” ще се проведе между 28 август и 2 септември в комплекса "Царско село", като за участие ще бъдат сeлектирани 200 момчета и момичета на възраст между 5 и 17 години. Талантите ще тренират двуразово под погледа на треньори на "росонерите". Трима от участниците, направили най-силно впечатление на специалистите, ще бъдат поканени на проби в Милано, където ще участват в турнир с други сeлектирани от подобни кампове от целия свят. Въпросните трима български таланти ще участват на събития на стадион "Сан Сиро", преди мачовете от италианската Серия "А".

В зала "Родина" на Националния стадион днес показаха как ще бъдат облечени участниците в лагера. Децата ще получат пълен комплект от артикули на италианския шампион - 2 броя фланелки (червено-черна и бяла), 2 чифта шорти (червени и черни), 2 чифта спортни чорапи, 2 броя спортни сака, 1 брой потник и 1 официална футболна топка на Милан. Ще има и много награди като - шапки на Милан, билети за домакински мачове на "росонерите", футболни обувки, вратарски ръкавици, фланелки с автограф от капитана на отбора Масимо Амброзини и др. Тепърва ще се изясни как точно ще става записването за кампа и колко ще струва.

Проектът, който днес беше представен от техническия супервайзор на Milan Junior Camp за България Лука Дзарамела, не е замислен като еднократно събитие и ще постави началото и на други инициативи на Милан за България. Част от тях са създаване на треньорска школа, организиране на турнир за футболисти над 18 години, както и благотворителен голф турнир, благодарение на който в България могат да пристигнат някои от големите звезди на "росонерите". Както е известно, на подобни голф събития се събират някои от бившите звезди на Милан като Марко ван Бастен, Роберто Донадони, Даниеле Масаро и т.н./БЛИЦ