Младата звезда на Литекс Георги Миланов сподели, че се надява скоро да премина в чуждестранен клуб. Талантът спечели първото място в анкетата на професионалните футболисти у нас, а в същото време наставникът му в „оранжевия“ клуб Христо Стоичков триумфира при треньорите.

„Много добра награда. За мен е малко по-специална, защото съм избран от моите колеги, а не от журналистите. Това ме радва, че моите колеги ме харесват като футболист. Това ме задължава повече да се раздавам и да се развивам“, коментира Миланов.

„Щом Литекс е пети в крайното класиране, значи и аз не съм играл чак толкова добре. В един отбор липсват ли трима или четирима основни играчи се отразява неимоверно. Опитахме се да ги заместим с по-млади футболисти, дадохме всичко от себе си, но имаше мачове, в които не се получи. В други пък странични фактори ни изиграха лоша шега. На нас младите ни трябва малко, рухнахме и не завършихме по най-добрия начин, но хубавото за нас е, че през втория полусезон се калихме. Вярваме, че ще бъде по-силни през следващия. Времето ще покаже къде ще бъда през новия сезон. Да съм жив и здрав двата мача с националния отбор да минат по най-добрия начин, а след това ще му мислим. Дали искам или не искам в чужбина, времето ще покаже. Дано има добра оферта към мен и всичко да е нормално и да отида в добър клуб. Ако пък няма оферти, то това не означава, че ще спра да играя. Ще гледам да се раздавам за Литекс, но моето лично желание е вече да се развивам в чужбина“, добави Миланов, който през декември беше награден и с приза Футболист на годината на България.