Изпълнителният директор на Нефтохимик Милен Георгиев бе силно афектиран от рекордното наказание, наложено на тима от 4 мача лишаване от домакинство. "Наказанието е напълно тенденциозно. Не знам за друг подобен случай, при който при инциденти с гостуващ отбор, той да бъде наказан с толкова мачове лишаване от домакинство. Освен това в случая провокацията първо е дошла от пострадалия охранител", казва Милен Георгиев пред сайта Burgas24.bg.

"Ние винаги сме били против насилието и вандалщината във футбола. Нашият стадион е направен и организиран за да се предотвратяват такива неща - има ограждения, хората се пребъркват на входовете, има отделни сектори за гостуващите агитки. По другите стадиони няма никаква организация за провеждане на такива мачове и там се създават предпоставки за такива инциденти - няма огради, няма разделения на сектори. Мачовете се охраняват от някакви частни фирми - и на нас ще ни бъде много лесно и по-евтино да платим на някоя частна фирма, но плащаме на полицията, защото знаем, че те ще си свършат работата.

Преди всяко гостуване се свързваме и с домакините, за да знаят, че ще пристигнат много фенове и да се погрижат за охраната - на повечето мачове нашите фенове са повече от тези на домакините. Ако има добра организация, няма да има и инциденти - в Бургас мачовете протичат без проблеми", каза още играещият изпълнителният директор на Нефтохимик.

"Нашата цел не е да печелим на всяка цена мачовете си. Ние искаме да играем футбол, да радваме феновете в Бургас. Знам, че започнахме да бъркаме много сметки и да пречим на много хора, но това е техен проблем. Ние бихме Марица в Пловдив, сигурен съм, че ще ги бием и в Бургас. Не искаме да създаваме конфронтации, а само да ни оставят на мира и всички да играем по правилата. С тези наказания само се създават предпоставки за реваншизъм."

"Не оправдавам поведението на нашите фенове - те са били провокирани, но не е трябвало да отговарят на провокацията. Когато те провокират, трябва да се покажеш, че си над нещата. Обидно е, че този труд, който ние полагаме, ще отиде на вятъра. Ако инцидентите продължават, както е тръгнало, при следващото наказание от Зоналния съвет на БФС ще ни извадят от групата", завърши Милен Георгиев./БЛИЦ