Ръководството на столичния елитен Септември е взело решение да повери отбора на треньора Милен Радуканов от Нова година, съобщава „Меридиан Мач“. Настоящият треньорски тандем Христо Арангелов и Мариян Христов може да остане като част от щаба.

Радуканов потвърди сериозните си качества начело на Пирин (Благоевград), въпреки злощастното отпадане през пролетта. Причините за срива на „орлетата“ бяха изцяло организационни и финансови, защото отборът си вървеше добре и след края на редовния сезон бе далеч от изпадащите. Системата с баражите обаче му изигра лоша шега.

Собственикът на Септември Румен Чандъров и спортният директор Кристиян Добрев са съгласували с Радуканов и назначението на кондиционния треньор Михайло Шекорески. Двамата се близки и поддържат постоянна връзка от дълго време.

Идеята е до края на есенния дял Радуканов да може по-добре да се запознае с нивото на Септември и да потърси правилните попълнения, с които напролет да изпълни целта и да задържи отбора в елита.

Счита се, че Милен Радуканов е в основата на контакта между Септември и бившия играч на Пирин Аймен Суда. Нападателят дори игра за тима от Красна поляна при победата със 7:0 над „орлетата“ през октомври и направи две асистенции. Очаква се Суда да подсили елитния тим в началото на 2019 г. През лятото Аймен Суда подписа с Карабюкспор, но турският клуб получи забрана да картотекира нови играчи и договорът му беше разтрогнат. У нас французинът е играл още за Локомотив (Пловдив) и Локомотив (Горна Оряховица).

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019