Амбициозният Арда (Кърджали), воден от треньора Елин Топузаков, постигна впечатляваща победа с 12:0 като гост на Тунджа (Ягода). Убедителният лидер в Югоизточната Трета лига върви стремглаво към рекорд по резултатност с отбелязани 93 попадения в 20 изиграни мача до момента в първенството.

Арда е единственият тим от общо 93 отбора в трите футболни дивизии на българското първенство, който е постигнал двуцифрен резултат в три срещи в един сезон. Милионерите от Кърджали вкараха на два пъти по 11 гола на Верея 2 и Свиленград, за да се стигна до 12:0 срещу Тунджа (Ягода).

При гостуването на стадиона в Мъглиж избраниците на Топузаков вкараха седем попадения още до почивката. Митко Плахов откри головата серия в 4-ата минута, по два пъти се разписаха Беркай Халил и Джихат Кямил, с гол се отчете и Атанас Кръстев. Последното попадение за първото полувреме бе дело на Атанас Чепилов. 

През втората част Арда заби още пет гола, дело на Митко Плахов, Владислав Мисяк, на два пъти Димитър Алексиев, както и автогол на вратаря на Тунджа. 

След гръмкото 12:0 Арда събра актив от 56 точки и води с 13 на втория Загорец (Нова Загора). 

Арда е най-резултатният тим от всички в Трета лига с 93 отбелязани попадения и допуснати едва 5 от 20 мача. Тимът на Топузаков побеждава наред и все още не познава вкуса на загубата (18 успеха и 2 равенства).

Кадри 24rodopi:

Югоизточна Трета лига - 19 кръг 

14 март, сряда, 15:00 часа
Тунджа (Ягода) - Арда (Кърджали) 0:12
Свиленград - Карнобат 2:2

28 март, сряда, 15:00 часа
Атлетик (Куклен) - Верея II
Сокол (Марково) - Розова долина (Казанлък)
Загорец (Нова Загора) - Гигант (Съединение)
Миньор (Раднево) - Димитровград
Левски (Карлово) - Евроколеж (Пловдив)
Асеновец (Асеновград) - Раковски
Борислав (Първомай) - Ямбол