Незнайно защо някои побързаха да похвалят ЦСКА за трансфера на Спас Делев. Чакайте малко... Нали “червените” продаваха най-добрите си в добри отбори. Мерсин, доколкото разбираме малко от география, се намира в южна Турция – на Средиземно море. Не е нито гранд, нито име в местния футбол.
 
Покрай този трансфер за милиони, както бе обявено, изникват няколко милиона въпроса. Първо – дали всичките пари от сделката ще отидат директно в касата на ЦСКА и дали точната сума е 1 милион евро или е по-малко? Второ – дали Спас иска да играе в Мерсин? Трето – това не е ли огромна крачка назад в кариерата му с оглед лабилната му психика и трудното му адаптиране в нова обстановка. Поради тази причина през миналата година пропадна неговата продажба в руския Волга.  Четвърто - защо ЦСКА за отрицателно време се раздели с трима основни футболисти, а на тяхно място до момента не е взето нито едно ново попълнение?
 
Ако се върнем назад в историята, ще видим че никога досега ЦСКА не е започвал без нови играчи. Особено след продажба на цели трима титуляри.
 
Прехваленият Янис Зику беше забит в далечна Корея. Добре че поне е Южна, а не Северна. Грегъри Нелсън го шитнаха в Украйна, а Спас Делев – в Турция. Адемар е с единия крак на север от Дунава – в Румъния. Както е тръгнало, ще има още и още трансфери. Кой обаче ще дойде на тяхно място? Това едва ли вълнува “титаните”. За тях ЦСКА е търговска фирма, която трябва да продава стоките си. Без значение на чий пазар. Важното е да влязат пари в касата. Без значение колко. Важното е да има някой друг лев в изтънялата “червена” хазна.
 
Колко мрачна е картинката в ЦСКА през настоящата зима. Най-напред уволниха Милен Радуканов за едното нищо и спуснаха с парашут Дуци Симонович. После двама избягаха (Караджов и Виданов), за да  гръмне по-късно най-големият допингскандал в историята на българския футбол. Последваха бързи трансфери, а в същото време никой не идва да замести продадените. Казват, че в “Титан” били доволни. Дали обаче е доволен негово величество фенът? Ама него кой ли го пита.... Въпреки всичко той си пита – как ще станем шампиони, след като трима гръмнаха с допинг, а други трима ги продадоха.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ