Собственикът на генералния спонсор на Левски Мило Борисов направи дарения за клубната експозиция на „сините“. По време на търга при учредяването на фондация „Национали 94“ бизнесменът закупи футболни обувки на Даниел Боримиров и специална сребърна монета, предоставена от Наско Сираков. Сега той дари предметите на музея на Левски.

„Тези шедьоври са символ на богатата история и традициите на клуба. Тяхното място е в музея, където феновете на Левски могат да се докоснат до тях, и за мен е огромно удоволствие да направя това дарение,“ сподели Мило Борисов.

Дарението бе лично прието от мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков, както и изпълнителният директор Даниел Боримиров, които останаха впечатлени от жеста.

„Искам да благодаря на г-н Борисов за жеста, който направи. Сумата, която плати в размер на 12 000 лева за обувките, които съм използвал. Тези пари отиват във фондация „Национали 94“. Благодаря за жеста. Тези обувки ще са в музея на Левски“, коментира Боримиров.

„Огромно благодаря на г-н Борисов. Нещо, с което започна е, че прави жест. Той толкова жестове направи последните 3 години на Левски. До голяма степен дължим спасението на клуба на него, така че моят съвет към него е да продължава с жестовете“, каза Наско Сираков.

На събитието присъстваха още изпълнителния директор на спонсора Лъчезар Петров и Илия Христов от Сдружение „Сини сърца“. Сдружението има основна заслуга за създаването на клубната експозиция и получи новите два експоната от Мило Борисов, часове преди първия домакински мач на „сините“ срещу Ботев (Враца).