Лидерът в Югозападната "В" група Сливнишки герой разби с 6:0 представителя на Североизточната "В" група Девня в контрола. Проверката се игра на стадиона в Девня и е втора за селекцията на Венци Рангелов от подготвителния лагер край морето.

С два гола за "героите" се отличи Кристиян Милатинов, който е преминал през школата на Барселона.

Срещата започна нервно, като главна роля за това имаше главният рефер, който първо показа два жълти картона за оспорване на съдийско решение на играчи на Сливнишки герой, а в 32-ата минута не се посвени да изгони един от най-опитните на терена – Иван Спахиев от състава на гостите. Опитният защитник получи червен картон за реплика към съдията. Въпреки изгонването на Спахиев, наставникът на Сливнишки герой Венци Рангелов го замени, поради неофициалният характер на мача.
3.jpg
Завърналият се след проби в Любимец Цецо Генов пък тресна гредата на вратата на Девля след отлично отправен топовен изстрел, но топката не влезе в мрежата.

Минути по-късно домакините получиха право да изпълнят дузпа, която обаче бе спасена с вещина от Ники Велчев.

В 45-ата, дошлият през тази зима Кристиян Милатинов откри резултата с красив гол. Това е първо попадение за един от най-големите таланти на Сливница, в последните години. Кристиян е родом от Сливница, но от няколко години живее в Барселона. Там той е израснал в школата на Барселона, играейки рамо до рамо с едни от най-известните футболист в новата история на световния футбол, пише сайтът на Сливнишки герой.

През втората част Мариан Хаджиев се разписа за 0:2, а няколко минути по-късно и Марк Григоров вкара на Девня - 0:3.

Кристиян Милатинов отбеляза четвъртото попадение, а до края на срещата двуметровият таран Христо Петров и неговият съименник Христо Иванов оформиха крайното 6:0 за "героите".

Няколко минути по-късно Петров получи разтежение на бедрен мускул, което има опасност да го извади от строя за първия мач от първенството в неделя - срещу Места (Хаджидимово).

Следващата контрола на Сливнишки герой отново е срещу лидера в Североизточната "В" група Спартак 1918 (Варна), от който вече е инкасирана една загуба с 1:2. /БЛИЦ