Нападателят Серафим Михайлов вече е част от третодивизионния Пирин (Гоце Делчев), а вчера игра 65 минути при визитата на отбора на Балкан (Варвара). Неврокопчани спечелиха с 3:1 и взеха първа шампионатна победа с игра, след като в предишния кръг на Югозападната "В" група прибавиха служебен успех срещу Локомотив (София).

Серафим Михайлов е един от най-талантливите футболисти от Пловдив в последните години, чист продукт на треньора Митко Джоров, като стигна дори до Манчестър Сити. Нападателят игра за старшата възраст на английския клуб и дори изкара летен подготвителен лагер с мъжете под ръководството на Роберто Манчини. След серия контузии и други проблеми, кариерата на Серафим тръгна сериозно надолу. Сега в Пирин (ГД) той има всички шансове да се върне на правия път.

"Доволен съм от играта на Серафим. Качествата му са страхотни, но от него си зависи дали ще успее. Смятам, че и като цяло отборът постепенно вдига нивото си, а с мачовете ще ставаме още по-добри. В мача с Варвара смятам, че спечелихме заслужено и може би трябваше да вкараме още голове", коментира пред БТА треньорът на Пирин (ГД) Тодор Киселичков.

"Искам да изкажа съболезнованията си на семейството и на близките на президента на ФК Чико Бяга - Георги Михайлов от името на нашия клуб. Много е жалко млад и активен човек да си отиде по този нелеп начин", добави треньорът на неврокопчани.