Министерството на младежта и спорта (ММС) ще назначи комисия, която да излезе със становище, чия е вината за лошото състояние на терена на Градския стадион в Русе, за чийто ремонт бяха отпуснати целеви финансови средства от държавата.

Целта е да бъдат проверени твърденията и на двете страни в спора за терена на стадиона. В комисията ще бъдат поканени експерти, които да проверят дали проблемите на терена се дължат на неизправност в дренажната система или настройката на поливната инсталация, както и дали изпълнителят е спазил изискванията на работния проект.

При предаване на съоръжението собственикът Община Русе е получила „Предписание на мероприятията за поддържане на футболен терен“ от производителя на тревните чимове. Затова комисията ще изиска и дневник на операциите по поддръжка на тревния чим и списъка на машините, налични на стадиона за обработка на тревните площи. Ще бъде поискан и графикът на тренировките на клуба, за да бъде проверено твърдението, че футболният клуб е провеждал повече от допустимите тренировки и мачове на терена.