Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков призова БФС да отнеме лиценза на ЦСКА. Това се случи по време на пресконференцията, която той даде по повод стоте дни от встъпването му в длъжност. Срещата на Нейков с представителите на медиите продължи близо 1 час и 30 минути.

Нейков потвърди новината на БЛИЦ, че "червените" още не са се издължили на министерството на спорта, въпреки обещанията на "армейците" да изчистят дълговете си.

"Пуснахме искова молба до Софийски градски съд. Те трябва да се намесят и да вземат решение по казуса. Изпратихме и сигнална записка до БФС и от тяхна страна да бъде предложена реакция. Ние не можем да отнемем лиценза на ЦСКА. Това може да се направи от БФС и нека те да решат", заяви Свилен Нейков, който преди време бе на работа при "армейците".

"Ще изчакаме да видим какво ще се случи на срещата на ЦСКА с юристи при настоящия кмет на София Минко Герджиков, на която да се решат проблемите с плащанията на такса смет и битови отпадъци от страна на клуба. Тук става дума за живи хора и изпълнение на дейност. Футболистите нямат вина за това и не затваряме базата. Не можем директно да се намесим, а чрез инструменти и лостове се опитваме да реагираме", добави още Нейков. /БЛИЦ