Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е категоричен, че дербито между “Левски” и ЦСКА ще се играе само на Националния стадион “Васил Левски”. Правителството готви промени в законите, които да ограничат футболното хулиганство.

Това стана ясно при подписването на Меморандум срещу футболното хулиганство. На срещата в сградата на Българския футболен съюз присъстваха още президентът на централата Борислав Михайлов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на спорта Свилен Нейков. Документът бе подписан и от представители на фенклубовете.

“Вечното дерби ще се играе на Националния стадион "Васил Левски". Само на него може да бъде гарантирано безпроблемното провеждане на двубоя. Един възрастен може да е придружител на не повече от три деца. Въвежда се изменение за придружаване на непълнолетен от пълнолетен, като съгласието на родителя и приемното лице се удостоверява с декларация”, заяви министър Цветанов.

Сред идеите за предотвратяване на хулиганството е въвеждането на фигурата на стюарда, който ще преминава специално обучение. Според новия закон всеки стадион трябва да има отговорник по сигурността. Готвят се изменения за ползването на пиротехника.

Законодателните процедури ще стартират през месец октомври 2011 година.