Енергийният министър Драгомир Стойнев заяви, че Българският енергиен хол­динг няма да спре спонсор­ството на Берое. Издръжката на отбора бе поета от ТЕЦ „Марица-изток 2" през септември 2011 годи­на. Това означава, че клубът ще продължи да се радва на стабилно финансово съ­стояние.

„Спонсорството на клуба няма да бъде спря­но. Така че всякакви спекула­ции за бъдещи проблеми по финансирането на футбол­ния клуб трябва да бъдат заличени. Берое ще продъл­жи да бъде подпомаган, та­ка че феновете на отбора да бъдат спокойни и да бъ­дем свидетели на по-чести победи на футболния клуб", сподели пред БТВ енергий­ният министър Драгомир Стойнев.

Тецът в Стара Загора е под шапката на Български енергиен холдинг (БЕХ), кой­то е собственик на акции­те на клуба. Справка във фи­нансовите отчети и тър­говските регистри показва, че от 2012-а до днес енерге­тиката е наляла в клуба над 3 милиона лева за увеличе­ние на капитала. През 2012-а за заплати, осигуровки, ла­гери, тренировки, командировки и данъци клубът е платил още почти 4 млн. лева. Тези пари са платени не от енергетиката, а от дарение и продажба на фут­болни и телевизионни права. За този период Берое спечели два трофея - през 2013-а вдигна Купата и Суперкупата на България.