Министърът на младежта и спорта Радостин Василев гостува на тържеството по случай 65-ата годишнина на Спортния тотализатор. Той коментира пред медиите част от горещите теми в спорта, сред които предстоящия финал за купата на България между ЦСКА и Левски, както и битката за президентския пост на БФС.

„Тази година се очертава да бъде годината на реформите, както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт. Поставил съм цели пред ръководството на Тотализатора и в техен интерес е да ги изпълнят, защото това е основата за бюджета ни за спорт и култура. Тази година предстоят законодателни изменения в Закона за хазарта и промяна в централната компютърна система. Предстои и модернизация в игрите и инвестиции, които да направят по-голяма печалбата през следващата година. Спортният тотализатор е много важно предприятие за държавата. Всява стабилност и прозрачност. Това трябва да се задържи. Необходимо е да се управлява модерно. Приключихме с обжалването на Гошо Гинчев и Христо Йовов. Не са в ръководството на Спортния тотализатор. “, заяви Василев.

„Много е важно да отбележим следното: Ние на ЦСКА пари не даваме! Даваме възможност сами да си построят стадиона. Към настоящия момент държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони. Стадионът на Левски е на областната управа. Говорил съм със „сините“. Като има пари за всички стадиони, ще има и за тях. Тези два казуса не следва да се представят като един”, каза министърът.

„Няма сблъсък за президентския пост в БФС. Конгресът ще бъде само за приемане за бюджет. Не мога да взема позиция. Не ме е поканил Борислав Михайлов. Ще бъда на финала в неделя. Нямам предпочитания кой да спечели. Нека да победи по-добрия отбор. Отдавна не съм привърженик“, добави още той.