Ръководството на Миньор (Перник) ще направи мащабна селекция, с която "жълто-черните" да имат силна пролет и да изтрият петното от есента. След като стана ясно, че чакат на проби да пристигне сръбският таран на ОФК Београд Ненад Иняц, в Перник ще се подсилят и с чешкия офанзивен халф Томаш Оклещек.

В момента от клуба водят преговори с него и го чакат да се яви на първата тренировка на 12 януари, пише "Тема спорт". 23-годишният Оклещек е бивш младежки национал на страната си. За различните гарнитури е изиграл 24 срещи. През този сезон пък има 12 мача, в които е отбелязал 1 гол.
 
Освен него в Перник пробен период ще изкарат нападателите Донижо Индзаги и Емануел М`Био. Португалецът Индзаги преди три години се подвизаваше в "А" група с екипа на Черно море. Камерунецът М`Био пък за последно е ритал в руски клуб.
 
Към Миньор по време на лагера в Турция трябва да се присъедини и ливанският офанзивен полузащитник Али Атата.
 
Подготовка с "жълто-черните" ще започнат преминалите тестове по време на полусезона двама нападатели - алжирецът с френски паспорт Фарес Брахами и американецът Нейт Бърки. Очаква се от всичките четирима нападатели Стойчо Стоев да остави в тима двама.
 
Сигурни до този момент за Миньор са Ангел Йошев, Явор Въндев и Борислав Стойчев, които преди Нова година подписаха договори с клуба. Това предстои да сторят и младоците Светлин Славчев, Митко Петков, Илиян Илиев, както и юношата на "Левски" Костадин Аджов. /БЛИЦ